• Saar

Chocolade en AppeltaartIk kom er rond voor uit, ik ben een absolute chocolade addict. Vooral pure chocolade, met de meest gekke combinaties vind ik heerlijk. Gember en citroen, framboos, nootjes, allemaal even lekker. Thuis heb ik een heuse chocolade doos waar echt niemand aan mag komen en toen mijn vriend vorige week thuis kwam met een grote doos bonbons (van Huize van Wely!) ging ik bijna huilen.


Dat bracht me op het idee om zelf chocolade te maken. Iets om in de zaak te verkopen, zo’n lekker groot brok met heerlijke toppings én met minder suiker dan de chocolade uit de supermarkt. Ik heb me verdiept in het proces en wat ik wil is eigenlijk niet eens zo moeilijk. Met cacaoboter en rauwe cacaopoeder heb je de hele basis al staan.

Als je fan bent van pure chocolade, moet je dit zeker eens proberen.


Iets anders waar ik (vooral na mijn laatste zwangerschap) nogal verknocht aan ben geraakt, is appeltaart. Je weet wel, de Appeltaart die je oma maakt, met teveel roomboter en alleen maar appels, rozijnen, kaneel en suiker. Echte Hollandse appeltaart.

Mijn vader heeft een tijd zijn - in onze familie zeer geliefde - appeltaart gebakken voor in de zaak. Veel gasten hebben daarvan genoten. Zijn recept is ook dan ook heerlijk, met allerlei nootjes, gedroogde vruchten en honing. Mijn plan is om zelf dat stokje over te nemen en er een ‘Saar’ draai aan te geven.

Ik zie het al helemaal voor me, zittend voor het raam appeltjes schillen

Ik zie het al helemaal voor me: In de zaak zet ik dan iedere week een nieuwe appeltaart in de oven. Het deeg zelf maken en uitrollen, in de vroege ochtend, zittend voor het raam met een kop koffie, appeltjes schillen en zorgen dat het heerlijk ruikt in de lunchroom.


Ik heb zoveel zin om weer open te gaan, maar we moeten echt nog even wachten.

Tot die tijd kan ik mooi oefenen. Dan ruikt het in ieder geval alvast lekker in de zaak en staan straks Saar’s appeltaart en chocolade met spannende combinaties op de counter op jullie te wachten.


Loop dan vooral langs voor een kopje koffie en een klein gesprekje.

Daar knapt iedereen toch van op?


Veel liefs, Saar.

203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Baby Bo

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.